Viertolassa ollut epäasiallista käytöstä, toimintaohjeet jatkoon.
Julkaistu: 28.04.2023 19.38

Viertolassa ollut epäasiallista käytöstä, toimintaohjeet jatkoon.

Viertolan kentällä on havaittu nyt viimeisen viikon aikana erittäin epäasiallista käytöstä nuorten toimesta niin treenien kuin pelienkin aikana. Käytös on ollut törkeää sanallista kommentointia ja uhkailua. Tilanne on koettu jopa pelottavaksi. Torstaina järjestetty Liedon Pallon naisten edustusjoukkueen peli keskeytettiin tuomareiden toimesta hetkeksi vastaavan tapahtuman johdosta ja peliä päästiin jatkamaan vasta, kun häiriötä aiheuttaneet henkilöt poistuivat kentän laidalta.

Olemme seurana saaneet kyseisestä tapahtumasta selvityspyynnön Palloliitolta jatkon osalta, miten seurana estämme tulevaisuudessa vastaavanlaiset häiriötilanteet.

Johtokunta on tehnyt päätöksen, että jatkossa Liedon Pallon kenttävuoroilla, jos joukkueenne havaitsee epäasiallista, häiritsevää taikka pelottavaa käytöstä kentällä taikka kentän laidalla toimimme seuraavasti:

Kehotamme kenttävuoron käyttäjänä kyseisiä henkilöitä parantamaan käytöstään taikka poistumaan ystävällisesti paikalta ja jos ei puhe tehoa, niin soitamme poliisit paikalle. Älkää kukaan jääkö kyseisten häiriökäyttäytyjien kanssa kinaamaan, vaan herkästi soitto poliisille. Me johtokuntana haluamme taata kaikille turvallisen harrastusympäristön, mutta keinot näissä tilanteissa on hyvin rajalliset. Toivomme, että mikäli kyseistä häiriökäyttäytymistä teidän treeni-/ pelivuoroillanne ilmenee, niin olette yhteydessä johtokuntaan, jotta voimme miettiä tiukempia keinoja, joilla kaikkien turvallisuus taataan.

Yt. Liedon Pallo ry:n johtokunta