PUHEENJOHTAJAN KUUKAUSIKIRJE - ELOKUU 2022
Liedon PalloJulkaistu: 09.09.2022 13.57

PUHEENJOHTAJAN KUUKAUSIKIRJE - ELOKUU 2022

Tervehdys kaikki seuralaiset,

Kirjoitan tämän kirjeen nyt hiukan myöhässä. Elokuu on jo ehtinyt päättyä ja syyskuu alkanut. Tämä on kuitenkin elokuun kirje, syyskuun lopulla kirjoitan vielä toisen. Näiden kirjeideni tarkoituksena on lisätä avoimuutta johtokunnan ja puheenjohtajan ajatuksista sekä tekemisistä. Kaikilta osin johtokuntatyö ei kuitenkaan mahdollista täyttä avoimuutta. On olemassa luottamuksellisia asioita, joista ei ole mahdollista näissä kirjeissä viestiä.

Viime maanantaina kokoontuivat ensin Liedon Pallon joukkueenjohtajat sekä rahastonhoitajat toimistolle ja vielä tämän jälkeen valmentajat omiin kokouksiinsa. Näiden kokousten tarkoituksena oli käydä läpi ajankohtaisa asioita ja miettiä tulevaa. Kiitos kaikille osallistujille, että pystyitte käyttämään aikaanne arvokkaaseen vapaaehtoistyöhön.

Varsinkin jojo- ja rahastonhoitajapalaverit ovat olleet liian rakenne- ja prosessipainotteisia. Esitelty sekä käyty läpi talousohjesääntö sekä samassa käyty Jopoxin mahdollisuuksia ja mihin suuntaan sen kanssa voidaan edetä. Mietitty tilinpäätökseen liittyviä asioita. Käyty läpi johtokunnan ajatuksia liittyen Liedon Pallon intranettiin ja kerrottu Liedon Pallon nettiosoitteen muuttuneet .fi- päätteiseksi (.net säilyy rinnalla alidomainina).

Ehkä kuitenkin yksittäinen Ihminen on kuitenkin jäänyt vähemmälle. Miten toiminnanjohtaja sekä johtokunta voivat parhaiten tukea arvokasta vapaaehtoistyötä tekeviä. Ajatus on ollut, että sujuvien rakenteiden ja prosessien kautta vapaaehtoisten Liedon Palloon käyttämä aika pienenee ja heidän työnsä helpottuu.

Toimintansa aikana LiePaan on ehtinyt muodostua monia käytäntöjä ja tapoja toimia. Kulloinkin aktiivisina olleet seuratoimijat, valmentajat, jojot jne ovat kukin tuoneet oman lisänsä Liedon Palloon ja siihen mitä tällä hetkellä olemme. Itselleni aloittaessani vapaaehtoisena oli kullanarvoista saada neuvoja sekä opastusta toiminnassa jo pidemmän aikaa mukana olleilta. Monia asioita ei välttämättä ole rakenteissa. Nämä voidaan mieltää kulttuurina ja arvoina. Luulen, että näistä on monenlaisia ajatusta ja vastaukseen vaikuttaa se, keneltä kysyy.

Itselleni LiePan kulttuurin muodostavat avoimuus, toisten kunnioittaminen ja toisen työn arvostaminen. Tärkeimpänä Liedon Pallon arvona itselleni on Seuran tunnuslauseJalkapalloa jokaiselle”. Minulle tämä tarkoittaa sitä, että Liedon Pallossa voivat kaikki halukkaat harrastaa. Tätä konkretisoi myös uusimpana Liedon Pallon toimintana alkanut soveltava jalkapallo.

Johtokunta on viime aikoina kaiken muun lisäksi keskustellut esimerkiksi kulttuuriin ja strategiaan liittyvistä asioista. Liedon Pallon kulttuurin ja toimintatapojen mukaista ei esimerkiksi ole toiminta jossa valmentaja tietoisesti ohjaa pelaajia toiseen seuraan. Liedon Pallo on mukana Suomen Palloliiton laatjuärjestelmässä. Tähän liittyen monia rakenteitamme arvioidaan ja auditoidaan Palloliiton toimesta. Näihin rakenteisiin perustuvat monet toimintatapamme. Johtokunta esimerkiksi tekee säännöllisesti seurankyselyn jäsenistölle aina kauden päättyessä. Tämä tarjoaa hyvän mahdollisuuden antaa risuja ja ruusuja tekemisestä.

Strategiaan liittyen toiminnanjohtaja tulee olemaan yhteydessä joukkueiden toimihenkilöihin ja muihin Liedon Pallon seurayhteisön jäseniin. Tarkoituksena on terävöittää strategiaa ja miettiä yhdessä mitä Liedon Pallo haluaa olla ja miten se näihin tavoitteisiin pääsee.

Toin poikani mukaan Liedon Pallon toimintaan kesällä 2015, hänen ollessa 5-vuotias. Pian poikani myötä olin itsekin mukana Seurassa. Tänä kesänä pojalleni ja minulle tuli täyteen 7-vuotta Liedon Pallossa. Tähänaikaan on mahtunut mukaan , hyviä ja huonoja hetkiä - kuten elämässä yleensäkin.

Elämässä pysyvää on vain muutos. Sääntöjen mukaan puheenjohtajan ja myös muiden johtokuntalaisten kausi kestää 2 vuotta. Nyt syksyllä järjestettävässä Liedon Pallo ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa valitaan Liedon Pallolle uusi puheenjohtaja vuosiksi 2023 ja 2024 sekä uudet johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Itse en asetu ehdolle puheenjohtajaksi tai johtokunnan jäseneksi. Toivon, et Liedon Pallosta löytyy aktiivisia henkilöitä kantamaan vastuuta ja viemään Liedon Palloa eteenpäin.

Jarno