KULUNUT KAUSI 2021
Naiset EDUSTUSJulkaistu: 03.11.2021 15.11

KULUNUT KAUSI 2021


Jälleen on siirretty yksi kausi historiaan ja 2021 olikin monella tapaa erilainen.

Lähdimme Nelosesta 2019 ja Kolmosen kautta suoraan Kakkoseen vuodeksi 2021. Tämän vuoden tavoite oli säilyä sarjassa. Sarjanousijana Lieto oli ison haasteen edessä, sillä Kolmosen ja Kakkosen joukkueiden tasoero on suuri. Toki kärjen ja hännän ero on myös melkoinen. Ei haluaisi kyseistä vitsausta enää edes mainita, mutta kun kausi meni Covidin ehdoilla niin tässä tulee. Ensinnäkin ainakin lännen joukkueet pääsivät joukkueharjoituksiin vasta keväällä, monelle siis noin 9 kuukauden tauko jalkkiksesta. Harjoituspelit jäivät kahden hätäisesti sovitun ottelun mittaiseksi. Kauden alku venyi kesäkuun puolelle ja Palloliitto päätti peluuttaa Kakkosen yksinkertaisena ilman jatkosarjaa poislukien neljän nousijan kamppailu yläloppusarjassa. Liiton mukaan panosta ei alemman tai keskisarjan otteluihin ole. Sen sijaan kolmen Kakkosen lohkon, plus muille joukkueille, soviteltiin Cup-turnausta jonnekkin Vaasan kulmille yhdeksi viikonlopuksi. Emme osallistuneet. Yksinkertainen sarja tarkoitti siis yhdeksää peliä, joiden perusteella kymmenestä joukkueesta kaksi putoaa Kolmoseen. Yhden pelin pisteiden painoarvo oli ratkaiseva, ja aivan liian paljon jäi sattuman ja tuurin varaan. Tällaiset kaudet pitäisi pystyä hoitamaan rutiinilla, kun mihinkään muuhun annettu valmistautumisaika ei riittänyt. Harmi vaan, että rutiinia Kakkosen peleihin ei ollut. Näiden tosiasioiden myötä lähtökohdat siis hivenen nihkeähköt.

Kaksi joukkuetta tippui, ja pisteidenkin valossa erottuivat muista. Punamustat repivät itselleen sarjapaikan sijoittuen kahdeksanneksi kahdella voitolla, kahdella tasurilla ja viidellä tappiolla maalisuhteen ollessa 10 tehtyä ja 15 päästettyä. Eniten maaleja tekivät Nina Tetri (3) ja debyyttikaudellaan Lena Ojala (3). Sarjassa tosiaankin kovia joukkueita mukana ja neljän yläloppusarjaan menneiden kanssa pelattiin seuraavasti: Lieto-TPS 0-1, TPV-Lieto 1-0, Fc Sport j - Lieto 2-0 ja Lieto - VIFK/2 2-2. Rökäletappioita ei tullut ja suurinumeroisin tappio oli 1-3 SeMille. Numerot ovat numeroita ja totta on, että kovimpien joukkueiden kanssa valitsimme taktiikaksi puolustaa syvältä. Monelta kärkipään joukkueelta nähtiin kovia alkuja, mutta niistä kun selvittiin, niin peli olikin täysin auki.

Puolustamaan jouduttiin siis turkasen paljon, ja tästä johtuukin varmasti, että pelien Leijonapisteiden kärkipäässä keikkuu kaksi puolustuspelaajaa - maalivahti Emilia Lintula ja toppari Noora Jalava. Toinen heistä vie vuoden Leijonatittelin 2021! Vaikka kaikki 18 omaa ja kourallinen junnuja päälle olivat kaikki sarjapaikan säilyttämisen takana, niin ilman näitä kahta tänä vuonna se ei olisi onnistunut. Vastuunjakajia kasvaa joka vuosi junnuista ja joukkueen sisältä, mutta silti ensi kauteen tarvitsemme muutaman Kakkosen tason peleihin kykenevän pelurin. Rekrytointi on käynnissä ja syksyn mittaan kampajoimme, kunnes saamme riittävän laajan ringin kauteen 2022. Tryoutit reeneissä ovat käynnissä koko syksyn eli milloin vain pääsee kokeilemaan punamustiin.

Tässä tuli tällainen pintaruopaisu kuluneesta kaudesta ja vaikka osa saattoi kuulostaa selittelyltä, niin sitä se ei ollut, sillä sarjapaikka on varma ja mitään selittelyjä ei tarvita! Pahoittelut vielä, jos teksti oli kovin tylsää, mutta tavoistani poiketen yritin pysytellä asiassa ja asiallisena. Tämä ei tule tavaksi.

Kiitos kuluneesta kaudesta kaikille, joille se kuuluu. Lukijoille, sponsoreille, yleisölle ja faniosastolle aina erityiskiitos! Toivottavasti näemme ja kuulemma teitä jatkossakin. Nähdään kentillä!

P.S. Viimeisen pelin raportti oli tarkoitus kirjoittaa tuttuun tyyliin juuri ennen virallista kauden päätöstä, mutta kun siitä on jo kohta kaksi kuukautta, niin hyvä kun muistan mitä lajia pelattiin. Lisää raportteja tulossa viimeistään 2022.

-Jonne-

Joukkueen uusimmat uutiset